M O Š E V A C

web prezentacija naselja Moševac

21.05.2014.

POPLAVA I KLIZISTE

14.MAJ 2014 ce biti zabiljezen dan kad je nad Mosevcom ,Maglajem i gotovo cijelom bosnom  zabiljezeno veliko nevrijeme  koje je prouzrokovalo nadolazenje pritoka bosne i posle cega su uslijedile poplave i klizista  ravna katastrofi.
U Mosevcu polavljen je Lug , kuce s donje  strane asvalta i  par kuca s gornje strane oko restorana 7 brace i kiseljaka.
Narod iz tih kuca je uspio izaci osim njih par koji su ostali , i na kraju su spaseni.
Nacinjena je velikia materijalna steta od usijeva i licnih stvari koje su se nalazile u kucama prvih spratova i izvan kuca.
Klizista koja su pokrenuta su manja i djelomicno sanirana.
Danas 21.Maja stanje se stabiluzuje i dobar dio se ocistio od mulja ,  drveca , i raznoraznog smeca koje je izbacila rijeka pored nasih domova.
Humanitarna pomoc dolazi i dobijaju je ugrozeni.
U Tesanj se jedino moze preko kosove prema trepcu  ili na bistricu pa u jablanicu  jer je put  prema sijama prekinut zbog klizista u kosovi.
Pogledajte VIDEO

Takodjer put M17 prema poljicu je u prekidu jer je  jedna traka unistena poplavom pa se vozila krecu  samo jednom trakom

Kliziste se pojavilo i na rijeci Bistrica i zatrpalo je put poljice-ravna  koje je tokom sutrasnjeg dana sanirano djelomicno da bi put bio prohodan ali je se stvorila brana i formirano manje jezero.
U nastavku pogledajte video zapis
 
M   O   Š   E   V   A   C

Hvala vam na posijeti i veliki pozdrav iz MOSEVCA Povratak na vrh stranice ↑